Företag

Utveckla hälsan som en resurs i ditt företag

Varje medarbetare är en viktig resurs. Att investera i hälsa på rätt sätt är ur ett företagsekonomiskt perspektiv mycket lönsamt. Vårt mål är att varje individ med egna insatser tar ett litet steg framåt mot en bättre hälsa, oavsett utgångsläge. På så sätt ökar den totala hälsan på företaget. OptiLeva erbjuder hälsopaket utifrån skräddarsydda lösningar som passar just era behov. Antingen genom specifika föreläsningar, individuella hälsosamtal, eller hela hälsokoncept med modern hälsokartläggning för rätt insatser. Vi ser fram emot att hjälpa er att investera i era medarbetares hälsa och företagets framgång.

Firstbeat Life

Föreläsningar

Hälsofrämjande arbete

Firstbeat life - Modern hälsokontroll

Firstbeat-Life-OptiLeva

Firstbeats Life är ett professionellt verktyg för hälso- och friskvårdskontroller. Förstå sambandet mellan livsstil och välbefinnande och identifiera stegen mot ett hälsosammare, piggare och mer produktivt liv.

Hjälp dina anställda att hitta balansen mellan stress, återhämtning och fysisk aktivitet.

Led företagets arbetsplatsvälbefinnande och främja de anställdas hälsa med vetenskapligt grundade insikter.

Firstbeat Life är en prenumerationsbaserad företagshälsolösning som är utformad för att stödja hanteringen av hälsorisker för de anställda och för att främja hälsa på arbetsplatsen.

Vi erbjuder företagsnivå rapportering för att effektivt hantera hälsotrender och identifiera risker.

Med vår noggranna och pålitliga sensor för HRV (hjärtfrekvensvariabilitet) och 3D-rörelsespårning får du exakta data för att övervaka de anställdas hälsa.

Firstbeat Life-appen ger meningsfulla insikter om stress och återhämtning, vilket hjälper de anställda att förbättra sitt välmående.

Dessutom erbjuder vi personlig coachning för ytterligare stöd och rådgivning, vilket säkerställer att de anställda har allt de behöver för att må bra och prestera på sin bästa nivå.

Klicka här om du vill du veta mer om Firstbeat. 

Klicka här om du vill ha mer information i PDF-format.

Kontakta oss så hittar vi ett upplägg som passar er.

Hör av dig så diskuterar vi just era behov och möjligheter

Firstbeat-Life-OptiLeva

"Jag fick möjligheten till en livsstilsbedömning från Boston Scientific, trots att jag redan ansåg mig leva hälsosamt. Bedömningen visade tydligt var jag kunde göra små men signifikanta förbättringar i min livsstil. Jag tog mer effektiva pauser, tränade smartare och gick snabbare, alltid tog trappor på hotell, och började ha möten under promenader. Jag följde råden och såg att min hälsa förbättrades markant. Jag är tacksam för denna möjlighet."

Föreläsningar

OptiLeva

Jag älskar att inspirera människor till att hitta sin inre drivkraft och föreläser gärna inom olika områden när det gäller hälsa. En föreläsning kan skräddarsys utifrån era önskemål och längden på föreläsningen kan anpassas, men ju mer tid – desto mer tid för reflektion och prova-på-övningar. Här kommer några exempel på vad jag brukar prata om: 

• Bli den bästa versionen av dig själv (1-3 timmar).

Här pratar jag om balansen mellan kost, motion, sömn och vila. Förståelsen att vi är olika och har olika behov. Hitta enkla verktyg som du kan använda i vardagen för att finna en bra balans i ditt liv. Du får med dig konkreta verktyg och ofta brukar jag lägga in praktiska övningar, lite beroende på tiden. 

• Energi och ork – Kostens betydelse för hälsan (1-3 timmar).

Här fokuserar jag på maten och vad vi enkelt kan ändra på för att få lite mer energi och ork. Vi är alla olika och har olika förutsättningar, vilket jag belyser. 

Det finns inte en kost för alla, men jag ger en enkel förklaring till varför det är viktigt att titta på näring och inte bara energi för att få mer ork. Du får tips på de enkla förändringar du kan göra i vardagen.

• Rörelseglädje – Den bästa motionen är den som blir av (1-3 timmar).

I den här föreläsningen går jag igenom vad som är viktigt utifrån våra evolutionära behov av rörelse. Du får tips på enkla grundövningar som du kan göra hemma, i skogen eller på gymmet. Jag lär dig hur man enkelt lägger upp ”intervall” träning som inte avskräcker och att hitta glädjen i träning så den blir av. Kompletteras gärna med ett praktiska inslag där vi kan träna på några grundövningar ute eller inomhus. Kan kompletteras med löpskola.

• Löpskola – Lär dig bra löpteknik för ett lättare steg och roligare löpning (1-6 ggr à 1 tim).

Här går vi igenom några grundläggande övningar med styrka och löpstegsövningar. Kan med fördel läggas in vid flera tillfällen för att däremellan öva hemma och sedan bygga på med fler övningar. Fortsätt sedan med egen löpgrupp o peppa varandra.

• Återhämtning och sömn – som du tänker så blir det (1-2 timmar)

Varför det är viktigt att sova? Hur du kommer ner i varv? Enkla verktyg för att skapa bra rutiner för återhämtning. Hur andas du? Jag går igenom hur vi kan andas rätt för att få mer energi och du får praktiska avslappningsövningar på 1-5 min att göra i vardagen. Många får en wow-känsla efter den här föreläsningen!

• Att välja glädje – bli mer möjlighetsorienterad (1-4 tim föreläsning/work shop).

Hur vi skapar positiva arbetsplatser och mer arbetslust i vardagen. Vi är alla varandras arbetsmiljö. Hur kan vi väva in detta i vårt arbetsmiljöarbete så det blir en naturlig del av vår vardag?

Pris beror på storlek på grupp, resekostnad tillkommer utanför Ludvika, men hör av dig vad ni önskar så ger jag dig ett pris.

– Skräddarsyr föreläsningar för att inspirera till livsstilsförändringar
– Hållbar livsstil i balans
– Mat som ger energi och ork
– Varför är det viktigt med fysisk aktivitet
– Sömn och återhämtning
– Hormonell balans
– Hur vi skapar arbetsglädje på arbetsplatsen

Hör av dig så diskuterar vi just era behov och möjligheter

Hälsofrämjande arbete

Varje rätt proaktiv krona betalar sig tillbaka upp till 6 ggr pengarna på några år * beroende på behov och insats i form av ökad effektivitet och sänkta sjukvårdskostnader. 

Kartläggning – Insatser – Uppföljning

Det handlar om att stärka och utveckla det friska
Vi arbetar främjande och förebyggande genom att utföra någon form av hälsoscreening bland de anställda. Utifrån den kartläggningen kan vi sedan sätta in de utbildningsinsatser som behövs i organisationen, både på grupp- och på individnivå. Det kan vara utbildningar om alltifrån kost och livsstil, stresshantering, arbetsglädje, skiftarbete, hälsoinspiratörer och även chefsstöd kan erbjudas.

Skräddarsydd utbildning
Vår grundfilosofi är att långsiktigt stärka och utveckla företag och människor. Tillsammans med mitt nätverk ordnar vi utbildningar inom hälsa och ledarskap. Vi möter alltid våra kunder i den miljö där de dagligen verkar och vi skräddarsyr all utbildning för varje organisation utifrån dess behov.

Det viktiga är att sätta in insatserna i förebyggande syfte, innan sjukfrånvaro, utbrändhet eller olyckor inträffar. Men också att bygga vidare på det som är bra, t.ex. genom löparskola för redan aktiva, eller inspiration till hälsosam matlagning.

Gott ledarskap är nyckeln till god psykosocial hälsa
Vi erbjuder ledarskapsutbildning och chefsstöd där chefer i ledande position kan utbyta erfarenheter med varandra.

Hör av dig så diskuterar vi just era behov och möjligheter

Hälsoinspiratör– en katalysator för att bygga arbetsglädje och en friskare organisation Var med i vårt nätverk för glada, hållbara företag

OptiLeva

Att arbeta hälsofrämjande är av största betydelse för att vi ska kunna uppnå hög produktivitet och välbefinnande i vårt arbete. Genom att skapa en hälsofrämjande arbetsplats kan vi bevara personalens hälsa och maxa deras prestation.

Genom att implementera en plan med olika åtgärder kan vi säkra det bästa laget på företaget. Det handlar om att rekrytera, attrahera skickliga medarbetare samtidigt som vi ska se till att behålla och utveckla de skickliga medarbetare vi redan har. För att behålla personalen behöver vi skapa en positiv arbetsmiljö och en företagskultur där hälsa och utveckling prioriteras.

Hälsoinspiratörer spelar en avgörande roll genom att verka ute i organisationen och skapa gynnsamma förutsättningar för god hälsa och välmående.

Vi står i startgroparna för att etablera ett nätverk där vi kommer att träffas fyra gånger om året för att inspirera och bli inspirerade att främja arbetsglädje med friska medarbetare som arbetar hållbart och trivs på sina arbetsplatser. Här kan mindre företag gå samman för att genomföra hälsofrämjande aktiviteter, arrangera gemensamma föreläsningar med mera. Vi kommer att utveckla vår verktygslåda för att inspirera medarbetarna till ett hållbart arbetsliv.

Jag hoppas att ert företag vill vara en del av detta nätverk så att vi tillsammans kan skapa ett attraktivt Ludvika/Smedjebacken med en positiv attityd för att behålla vår arbetskraft. Hör gärna av dig om du vill veta mer eller vara med och bygga upp detta nätverk. 

Vem passar som hälsoinspiratör?

En person med intresse för hälsa och livsstilsfrågor. Det är oftast inte den mest aktiva på arbetsplatsen utan någon som får med sig medarbetarna. 

Grundutbildning

Förutom våra nätverksträffar, har vi en grundläggande utbildning två gånger om året, 2 x 4 timmar för alla våra hälsoinspiratörer. Under dessa tillfällen kommer vi bl a behandla ämnen såsom Hälsa, var är det? Organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA), Hälsofrämjande arbete, Hur vi engagerar våra medarbetare och tillhandahåller en praktisk verktygslåda med fokus på möjligheter i organisationen att använda i vardagen för en gladare personal som trivs på sin arbetsplats.

”Tillsammans skapar vi vår arbetsmiljö: Ingen ensam kan göra allt, men tillsammans kan vi göra oändligt mycket. Välj att se möjligheterna och låt oss inspirera varandra till en arbetsplats full av potential.”

Den 14 maj 2024 kl.8-10 kommer vi  ha vår förta nätverksträff på Grand Hotell i Ludvika.

Hör av dig om du är intresserad av att vara med i vårt nätverk i Ludvika, Smedjebacken med omnejd.