Näringsanalys

Är du nyfiken på hur din näringsstatus ser ut i kroppen? Äter du tillskott men undrar om det är just dessa du behöver? Känner du att du har brister men undrar vilka näringsämnen du behöver öka?

Med hjälp av Bioresonans, dvs små elektriska frekvenser, mäter vi dina nivåer av vitaminer, mineraler, fettsyror och tungmetaller. Själva mätningen tar bara några minuter, därefter går vi igenom resultatet för att se vad just du behöver för att må så bra som möjligt. 

Tidsåtgång 40 min

Boka här

Klicka här eller scanna QR koden för att se en 7 min infofilm om hur näringsanalysen går till. För dem som bokat en närongsanalys. Men är du nyfiken på hur den går till är du välkommen att kolla  först :)

Fettsyreanalys

Fettsyreprofil.

BalanceTest är ett enkelt blodprov som utförs genom ett litet stick i fingret med några droppar blod på ett absorberande papper. Dina resultat  kommer ca 20 dagar efter att ditt prov lämnas in. Då bokar vi in en tid för genomgång av resultaten.

Ditt BalanceTest analyseras på offentligt godkända laboratorier i Norge som fastställer din fettsyreprofil och visar om du har en obalanserad, delvis balanserad eller balanserad kosthållning. Vårt BalanceTest analyserar 11 fettsyror i blodet med 98 procent säkerhet och är en återspegling av ditt fettintag i din kost. Testresultaten visar också ditt omega 6:3-förhållande.

Boka tid

Livsstilscoaching

Här kan du får tips, verktyg och inspiration att få en bra balans i livet och hitta motivationen att ta tag i det du behöver göra för att bli den bästa versionen av dig själv.Vi jobbar utifrån just ditt utgångsläge och dina mål. Boka in 3 tillfällen på en gång så lägger vi en plan och du får 30 min extra vid starttillfället.

1 tim/tillfälle

Boka din tid

Livsstilsanalys

Hitta balansen mellan arbete, fritid och vila.
Den här analysen hjälper dig att förstå hur din kropp reagerar på dagliga aktiviteter.

Firstbeat livsstilsanalys visar sambandet mellan livsstil och välbefinnande för att öka din prestationsförmåga i vardagen eller bara må bättre genom att lära dig vad som har en positiv inverkan på ditt arbete, din fritid och ditt liv.

Firstbeat mäter hjärtslagen och används idag av hundratals elitidrottslag, tusentals företag och miljontals konsumenter där alla vill få en individuell och användbar information om hur stress, återhämtning och motion påverkar prestation och välbefinnande.

Finska Firstbeat har utvecklat en revolutionerande analysteknik som skapar en digital modell av vår fysiologi genom en avancerad mätning av hjärtfrekvensvariationen. Hjärtats naturliga rytm förändras hela tiden och påverkas av interna och externa faktorer som glädje eller ilska, fysisk aktivitet eller lugnare aktiviteter, stress eller återhämtning, sömn eller sjukdom. Det är kroppens autonoma nervsystem som växlar mellan sympatiskt (gas) och parasympatiskt (broms) påslag och vi behöver hitta en balans mellan dessa system för att må bra.

Firstbeat livsstilsanalys kan hjälpa dig att identifiera livsstilsbeteenden som tar av dina resurser men också vilka som ökar resurserna och där med lära dig vad du behöver för att få en hållbar livsstil. Analysen hjälper dig att förstå kroppens fysiologiska reaktioner på dagliga aktiviteter.

Mätningen görs med hjälp av en liten mätare som fästs på kroppen under tre dygn, både dag och natt. Mätningen är lätt att göra i vardagen och ger en skriftlig rapport av dina tre dagar. Denna rapport går vi igenom tillsammans och tittar på hur din vardag påverkar dig, vad du kan göra för att hitta en bättre balans eller öka din prestation i vardagen.

Hantera stress

  • Känn igen aktiviteter som orsakar stress
  • Identifiera belastande faktorer i privatlivet och på jobbet
  • Lär dig hantera den dagliga stressen på ett mer effektivt sätt

Förbättra återhämtningen

  • Identifiera stunder av återhämtning
  • Förstå hur du fyller på dina resurser
  • Förstå hur du förbättrar din sömnkvalitet och se om du får tillräckligt med sömn

Motionera rätt

  • Hitta din optimala träningsnivå
  • Hitta rätt typ av träning för dig
  • Se dina dagliga steg och din kaloriförbrukning

Om vill få mer info eller boka en anlays så klicka på länken eva@optileva.se

Du får en mätare hemskickad per post. När mätningen är färdig bokar vi en tid för att gå igenom resultatet och du får åtgärdsförslag som passar just din hälsa bäst.

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.